headset_mic 061 350 5432

Prava i obaveza potrošača

Dobrodošli na našu stranicu posvećenu pravima i obavezama potrošača. Kao potrošač, vaša prava su zaštićena zakonima i propisima koji osiguravaju vašu sigurnost, informisanost i fer tretman. Naš cilj je da vam pružimo sve potrebne informacije kako biste bili sigurni da kupujete i koristite proizvode i usluge na najbezbedniji i najefikasniji način.

Prava Potrošača

Pravo na informisanost: Kao potrošač, imate pravo na jasne i tačne informacije o proizvodima i uslugama koje kupujete. To uključuje podatke o ceni, kvalitetu, sastavu, načinu upotrebe, garancijama i mogućnostima povraćaja ili zamene proizvoda.

Pravo na bezbednost: Imate pravo da kupujete proizvode i usluge koje su bezbedne za upotrebu. Proizvođači i prodavci su obavezni da osiguraju da njihovi proizvodi ne predstavljaju rizik po vašu sigurnost i zdravlje.

Pravo na reklamaciju: Ukoliko ste kupili proizvod koji je neispravan ili ne odgovara opisu, imate pravo da podnesete reklamaciju. To može uključivati popravku, zamenu proizvoda ili povraćaj novca.

Pravo na zaštitu od nepoštenih trgovinskih praksi: Zakon vas štiti od obmanjujućih reklama, nepoštenih prodajnih taktika i drugih oblika prevare.

Obaveza Potrošača

Obaveza informisanja: Kao potrošač, vaša je dužnost da se informišete o proizvodima i uslugama koje kupujete. Pročitajte uputstva, etikete i druge dostupne informacije kako biste doneli informisanu odluku.

Obaveza poštovanja uslova kupovine: Prilikom kupovine, dužni ste da poštujete uslove kupovine i korišćenja proizvoda ili usluga. To uključuje pridržavanje uputstava za upotrebu i čuvanje dokumenata o kupovini, kao što su računi i garantni listovi.

Obaveza fer komunikacije: Kada podnosite reklamaciju ili tražite informacije, očekuje se da komunicirate na pošten i konstruktivan način. Time doprinosite bržem rešavanju problema i boljem razumevanju između vas i prodavca.

Obaveza odgovornog ponašanja: Kao potrošač, trebate se ponašati odgovorno i ekološki osvešćeno. To uključuje recikliranje ambalaže, smanjenje nepotrebne potrošnje i odgovorno korišćenje resursa.

Naša misija je da vam obezbedimo sve potrebne informacije i podršku kako biste se osećali sigurnim i zadovoljni kao potrošači. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili nedoumice, slobodno nas kontaktirajte. Vaše zadovoljstvo je naš prioritet.